Heat "ohladio" Nuggetse: Jokić prvi pobjegao, SAD bruji o Butlerovoj provokativnoj majici

Zakuhava se u NBA finalu

Heat "ohladio" Nuggetse: Jokić prvi pobjegao, SAD bruji o Butlerovoj provokativnoj majici

A. Čaušević

Veliko NBA finale između Denver Nuggetsa i Miami Heata je dobilo drugi čin možda i neočekivane drame nakon što je ekipa sa Floride pobijedila 108:111 za 1:1 u seriji.

Heat je imao prednost poslije prve dionice, ali su Nuggetsi okrenuli u brzinu više u drugoj dionici te su čak u jednom navratu imali +15 )15:35), ali se na odmor otišlo pri rezultatu 57:51.

Imao je domaćin prednost nakon tri perioda igre, a raspad je uslijedio u ključnoj dionici kada su gosti sa Floride bili zaista furiozni. 

Jimmy Butler i društvo su uspjeli povesti sa 12 razlike (95:107) te su tu zalihu uspješno sačuvali do kraja meča.

Upravo se Butler našao u centru pažnje nakon meča kada je ponosno iz dvorane izašao sa provokativnom majicom. 

Oglasi

Na majici je pisalo "još tri", što je ustvari jasan znak da Heatu trebaju još tri pobjede za novu NBA titulu i Butlerov prvi prsten u karijeri.

Sa druge strane, Nikola Jokić je bio ponovo fantastičan, zabio je čak 41 poena, međutim razočaran konačnim ishodom prvi je koji je napustio parket i odmah otišao u svlačionicu.

Srbijanski centar je osim najboljeg košgeterskog učinka na meču imao još 11 skokova i četiri asistencije, dok je izostala podrška saigrača. 

"Iskren da budem, ne znam odgovor", glasio je Jokićev odgovor na pitanje zašto je zaustavljen na samo četiri asistencije.

"Igralo se u njihovom ritmu, a mi ne želimo da igramo na taj način. Mislim da je disciplina ključ. Ako ćemo imati ovakve raspade, onda serija neće biti dugačka", dodao je najbolji igrač Nuggetsa.

Buttler je meč završi sa 21 poenom te devet asistencija, dok su odlični kod Heata bili još Adebayo sa 21 te Vincet sa 23 poena.

Utakmice broj tri i četiri igraju se u Miamiju te je nakon pobjede u drugom meču franišiza sa Floride perdnost parketa okrenula u svoju korist.

Top Komentari

user1613424508
Hit ce izgubot finale al ne tako lqko dobra taktila im je sa puste jokica a ostale cuvaju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi