Nova historijska noć Nikole Jokića za vodstvo Denvera u NBA finalu

Nevjerovatni Srbin plus Jamal Murray

Nova historijska noć Nikole Jokića za vodstvo Denvera u NBA finalu

M. Šljivak

Košarkaši Denver Nuggetsa savladali su kao gosti Miami Heat rezultatom 109:94 i poveli su s 2-1 u velikom NBA finalu. Briljirali su Jamal Murray i Nikola Jokić i obojica su ostvarili triple-double učinak.

Denver Nuggetsi su vratili izgubljeni 'break' u finalu NBA lige. Nakon dvije utakmice u Coloradu i po jedne pobjede na obje strane, Nuggetsi od sinoć ponovo imaju vodstvo.

Heat jednostavno nije mogao protiv raspoloženog dvojca Jamal Murray - Nikola Jokić. Obojica su imala triple-double učinak uz novi rekord fenomenalnog Srbina.

Miami je u uvodnim minutama kontrolisao rezultat. Imali su domaći prednost, no Nuggetsi u jednom trenutku preuzimaju vodstvo na svoju stranu, da bi nakon prve dionice rezultat bio neriješen, 24:24.

Rezultatska klackalica viđena je i u drugoj dionici. Ekipe su imale svoje periode igre u kojima su bile bolje, no gosti iz Colorada su odigrali jako dobru završnicu ovog perioda i na veliki odmor odlaze s pet poena prednosti, 53:48.

Treći period ispostavio se kao ključan na ovoj utakmici. Nuggetsi podižu prednost, razlika ubrzo postaje dvocifrena, išla je i do plus 19 u tim trenucima i bilo je jasno kako Denver juri ka pobjedi.

Oglasi

Nakon tri dionice gosti imaju 14 poena prednosti 82:68 i to je za Miami Heat u posljednjoj dionici postalo nedostižno.

Domaći su samo u jednom trenutku uspjeli spustiti prednost na jednocifrenu razliku, ali to je bilo sve i Nuggetsi su slavili pobjedu rezultatom 109:94.

Jamal Murray je bio najefikasniji pojedinac meča s 34 poena. Ovom učinku je dodao po 10 skokova i asistencija. Ipak, ponovo je glavna priča Nikola Jokić. I on je ponovo upisao triple-double i to historijski.

Njegovih 32 poena, 21 skok i 10 asistencija napravili su ga prvim čovjekom koji je imao više od 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija u jednoj utakmici NBA finala.

Kod Miamija najefikasniji je bio Jimmy Butler s 28 poena, a Bam Adebayo je dodao 22.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Svetsko a nase. Idemo Jokara do prstena ako Bog da
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi