James: Nemam pojma gdje ću igrati, želim dobre saigrače

'Kralj' je u dilemi

James: Nemam pojma gdje ću igrati, želim dobre saigrače

S. Grebović

Prva zvijezda Cleveland Cavaliersa Lebron James nakon poraza u finalu NBA lige izjavio je kako mu je ovo možda posljednja utakmica u dresu tima iz Ohioa.

"Moram da mislim o svojoj porodici, da budem svjestan godina u kojima se nalaze moja djeca. Kad sam dolazio ovdje bili su mali, sada su već tinejdžeri... Moram da uzmem u obzir sve, a porodicu najviše. Odluka će zavisiti i od njih. Trenutno, nemam odgovor gde ću igrati sljedeće sezone", izjavio je Lebron i još dodao:

"Prethodni put otišao sam iz Ohaja da bih igrao sa talentovanim igračima, igračima koji su mogli da predvide šta će se desiti na terenu i pre nego što do toga dođe... Kad osjećate da ste zaista dobri u poslu koji radite, onda želite da budete okruženi takvim ljudima", zaključio je LBJ.

Lebron ulazi u poslednju godinu ugovora sa Cavsima, ali ima mogućnost da saradnju prekine već ovog ljeta. Odluku mora da saopšti najkasnije do 30. juna.

"Vratio sam se u Cleveland jer sam osjećao da imam nedovršena posla. Poslije dve godine ispunio sam dato obećanje da ću titulu donijeti u ovaj grad. To je nešto što ću uvijek pamtiti, vjerujem da će svi pamtiti taj rezultat".

Već po završetku posljednjeg meča u sezoni brojni igrači iz NBA timova su počeli sa "vrbovanjem" Jamesa. Prvi među njima bio je centar 76ersa Joel Embiid, koji je još jednom pozvao LBJ da se "pridruži procesu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi