James vodio Lakerse do pobjede protiv Spursa, ali je Carmelo Anthony priča dana

Portland bolji od Bullsa

James vodio Lakerse do pobjede protiv Spursa, ali je Carmelo Anthony priča dana

E. Čaušević

LA Lakersi nastavili su odličan niz u NBA ligi nakon što su sinoć u gostima savladali San Antonio Spurse sa 114:104.

Za Lakerse je ovo bila već 15. pobjeda ove sezone i imaju svega dva poraza, dok su Spursi upisali 12. poraz. Lakersi su od samog početka igrali veoma dobro, ali to nije bila ubjedljiva partija kako su navijači ovog tima navikli.

Spursi su pružili veoma dobar otpor, no na kraju nisu imali snage za preokret i pobjedu protiv nekada velikog rivala. Lakersi su u posljednjoj dionici prelomili meč, te su na kraju slavili sa 114:104.

Goste iz Los Angelesa do pobjede je vodio sjajni LeBron James koji je meč završio sa 33 poena, 14 asistencija i i tri skoka. Solidan je bio i Anthony Davis sa 19 poena, 12 skokova i šest asistencija.

U ekipi Spursa istakao se LaMarcus Aldridge sa 10 poena i pet skokova, dok je DeMar DeRozan sinoć ubacio 24 poena, te je dodao pet asistencija i četiri skoka.

Do pobjede je došao i Portland Trai Blazers koji je u gostima sa 117:94 savladao Chichago Bulls. Sjajan meč odigrao je Carmelo Anthony koji se nakon više od godinu dana vratio u NBA ligu.

Anthony je u pobjedi Portlanda ubacio 25 poena, te je dodao osam skokova i dvije asistencije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti