NBA fanovi u nevjerici: Kako čovjek s velikom manom u igri može dobiti najveći ugovor svih vremena?

Boston Brownu dao 304 miliona

NBA fanovi u nevjerici: Kako čovjek s velikom manom u igri može dobiti najveći ugovor svih vremena?

M. Šljivak

Jaylen Brown potpisao je najveći ugovor u historiji NBA lige. Boston Celticsi su ovom 26-godišnjaku dali 304 miliona dolara za pet godina i mnogi ljubitelji košarke su u nevjerici s obzirom da je tolika cifra data čovjeku koji ima ozbiljnu manu u igri. Njegov dribling u lijevu stranu ne postoji.

Jaylen Brown čovjek je s najvećim ugovorom u historiji NBA lige. On će u narednih pet godina od Boston Celticsa uzeti 304 miliona dolara.

Mnogi ljubitelji košarke su u nevjerici zbog činjenice da je upravo Brown taj koji je dobio najveći ugovor u historiji. Razlog je njegova velika mana u igri koju ima.

Njegov dribling u lijevu stranu ne postoji. Imao je tokom karijere ozbiljnih problema s ovim dijelom svoje igre i uopšte nije napredovao. Zbog toga su NBA fanovi u nevjerici da je upravo on dobio 304 miliona dolara.

"304 miliona dolara momku koji nema lijevu ruku", jedan je od komentara na društvenim mrežama, dok drugi dodaje:

Oglasi

"Zamislite koliko bi novca tek zaradio da zna driblati lijevom rukom"... "Dobio je toliku lovu, a ne zna driblati", još su neki od komentara.

Jaylen Brown je u NBA ligu stigao 2016. godine. Izabran je kao treći pik od strane Celticsa i iz sezone u sezonu je bio sve bolji i bitniji dio ekipe iz Bostona.

Protekla sezona mu je poenterski bila najbolja. Ubacivao je 26.6 poena po meču uz sedam skokova i 3.5 asistencija po meču.

Ukupno je u karijeri 26-godišnji bek na prosjeku od 18 poena i nešto preko pet skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi