Jazzeri u zadnjim sekundama ispustili pobjedu protiv Miamija

Heat upisao trijumf na svom parketu

Jazzeri u zadnjim sekundama ispustili pobjedu protiv Miamija

Miami Heat je na svom parketu dočekao ekipu Utah Jazza, a iako su gubili većim dijelom četvrte četvrtine domaći su na kraju uspjeli slaviti rezultatom 103:102.

Susret Jazza i Heata je bio izuzetno zanimljiv od samog početka. Nakon nekoliko promjena u vodstvu prvu dionicu su u svoju korist riješili domaći (27:22), da bi njihova prednost u drugoj četvrtini rasla i do plus devet.

Ipak, do poluvremena Utah se uspijeva vratiti u susret, a početkom treće četvrtine i ponovo doći do vodstva. Rezultatski neizvijesna utakmica se gladala čitavim tokom treće četvrtine, a u zadnju dionicu se ušlo minimalnom prednošću gostiju (74:75).

Jazzeri su odlično igrali u četvrtoj četvrtini, te su predvođeni sjajnim rookiejem Mitchellom u finiš susret ušli sa prednošću od pet poena, ali Miami dolazi do preokreta pet sekundi prije kraja nakon poena Richardsona.

Pokušali su u zadnjim sekundama gosti doći do pobjede, ali je Mitchell promašio šut za trijumf.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi su bili Goran Dragić i Tyler Johanson sa po 16 poena, dok je double-double učinak sa 14 poena i 10 skokova upisao Whiteside.

Kada je u pitanju ekipa Jazza sjajnu partiju je pružio Donovan Mitchell koji je postigao 27 poena. Rodney Hood je dodao 17.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi