Jedinstvo Piemonte deklasiralo gošće iz Ugljevika
Naida Ruščuklić (Jedinstvo Piemonte) postigla je 26 poena

Siguran i ubjedljiv trijumf Tuzlanki

Jedinstvo Piemonte deklasiralo gošće iz Ugljevika

E. Dindić, foto: E. Dindić

U 13. kolu Prvenstva BiH za košarkašice Jedinstvo Piemonte savladalo je Rudar Sport 78:47.

U nastavku Prvenstva BiH za košarkašice tuzlansko Jedinstvo Piemonte večeras je u velikoj dvorani Mejdan ugostilo ekipu Rudara Sport iz Ugljevika.

Ovo 13. kolo gošće neće pamtiti po dobrom obzirom da su ih Tuzlanke deklasirale sa 78:47 (25:13, 23:11, 16:09, 14:14).

Iako je meč ponudio neizvjesnu košarku, vrlo brzo Tuzlanke su pobjegle na pristojnu prednost. Tim iz Ugljevika teško je poentirao, a svaku njihovu izgubljenu loptu košarkašice Jedinstva P koristile su da iz brzih kontranapada pune obruč gošći.

U domaćem sastavu Naida Ruščuklić upisala je 26 poena, a Elma Feukić je postigla 17. Kod Rudara Sport najviše poena postigle su Tina Tanasilović (14) i Jelena Stošić (12).

Jedinstvo Piemonte – Rudar Sport 78:47

Rezultat po četvrtinama: 25:13, 23:11, 16:09, 14:14.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Jedinstvo Piemonte: Jurčenko 8, Feukić 17, Ruščuklić 26, Brčina 5, Roglić 9, Pavić, Dedić 2, Kamerić, Ahmetović, Razić 8, Salihović, Grebović 3. Trener: Mirza Oštraković.

Rudar Sport: Radovanović 7, Stošić 12, Tanasilović 14, Simić 6, Kapisoda 8, Đurić, Radivojević, Todorović, Abadžić, Ristić. Trener: Milan Ilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi