Košarkašice Jedinstva bolje od Čelika

Premijer liga za košarkašice

Košarkašice Jedinstva bolje od Čelika

E. Škorić, foto: E. Dindić

U meču petog kola Premijer lige iH za košarkašice, Jedinstvo je danas u Tuzli sa 62:58 bilo bolje od Čelika.

Jedinstvo je u Mejdanu došlo do treće pobjede, mada se dosta namučilo s gošćama.

Prvu dionicu domaće košarkašice su dobile sa 15:13, a na poluvremenu su vodile rezultatom 35:28.

U trećoj dionici Čelik je bio bolji (17:14), pa se ušlo u neizvjesnu završnicu, no na kraju je ipak tuzlanska ekipa došla do trijumfa.

Briljirala je Naida Ruščuklić sa 25 poena, dok je Iva Roglić ubacila 16. Na drugoj strani Anida Ćorović je ubacila 17, Sedina Halimić 14, a Ajla Selimović 11 poena.

ŽKK Jedinstvo Piemonte - Čelik Subor 62:58 (15:13, 20:15, 14:17, 13:13)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Jedinstvo: Ruščuklić 25, Dedić 3, Razić, Jurčenko 6, Roglić 16, Ahmetović, Brcina, Grebović 6, Kamerić, Feukić 6, Dedić, Salihović.

Čelik: Halimić 14, Ćorović 17, Čehajić 5, Selimović 11, Mulić 7, Halilović, Horić, Duherić 2, Čičak, Bajramović 2, Jovanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi