Jedinstvo prekinulo veliki niz poraza, maestralna Milošević susret završila sa 25 poena
Maestralna Žaklina Milošević odvela je domaće košarkašice do pobjede

Tuzlanke nisu dopustile iznenađenje u Mejdanu

Jedinstvo prekinulo veliki niz poraza, maestralna Milošević susret završila sa 25 poena

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkašice sastale su se domaća ekipa Jedinstvo Piemontea i ekipa Bugojna. Na kraju ubjedljivu pobjedu slavile su domaće košarkašice rezultatom 67:49 (30:29). 

Gošće iz Bugojna uspjele se da pariraju domaćem sastavu samo u prvom periodu, koje su riješile u svoju korist rezultatom 16:9. U drugom periodu domaće košarkašice preuzimaju stvari u svoje ruke i rješavaju ovaj period rezultatom 21:13 u svoju korist, te na poluvrijeme odlaze sa minimalnom prednošću od 30:29.

Prava rapsodija domaćih košarkašica viđena je u trećem periodu, kada dopuštaju gošćama iz Bugojna samo četiri poena a one postižu 16, te nakon 30 minuta imaju veliku prednost od 46:33.

Četvrti period izabranice Mirze Oštrakovića smireno igraju i rutinski privode utakmicu kraju i ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 21:16, za konačnih 67:49.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Najefikasnije u domaćem sastavu su bile fenomenalna Žaklina Milošević sa 25 poena, Alma Jusupović dodala je 16, dok se Naida Nurkić zaustavila na 15 poena.

Kod ekipe iz Bugojna bolje od ostalih bile su Eni Nizamić sa 15 poena, dok su je pratile Zerina Čičak i Mirela Mujović sa po 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi