Jedinstvo u odličnoj utakmici slavilo protiv Konjica
Lana Jurčenko košarkašica domaćeg sastava u jednom od mnogobrojnih duela protiv odbrane Konjica

Gošće su pružile odličnu partiju ali na kraju odlaze bez bodova

Jedinstvo u odličnoj utakmici slavilo protiv Konjica

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 11. kola Premijer lige BiH za košarkašice svoj susret odigrale su košarkašice Jedinstva i Konjica. U jednoj dobroj utakmici na kraju slavio je domaći sastav rezultatom 68:60. 

Jedinstvo Dženex večeras je u Malom Mejdanu dočekalo ekipu Konjica i slavilo pobjedu 68:60. U ovom susretu 11. kola Prvenstva BiH za košarkašice oba tima su po dvije četvrtine okončala u svoju korist, no Tuzlanke ipak slave pobjedu.

Domaći tim je bolje otvorio meč vodstvom 23:11, što im je priskrbilo rezultatsku razliku koju gošće nisu uspjele dostići. Na veliki odmor otišlo se pri rezultatu 40:32 u korist Jedinstva.

Treći period Jedinstvo je dobilo rezultatom 21:13, pa su tako mogle privesti meč kraju iako su u zadnjoj četvrtini postigle svega sedam poena.

U domaćem sastavu najefikasnije su bile Bhrea Chanel Griffin sa 22 i Merjema Bučuk sa 14 postignutih poena.

U ekipi Konjica Zerina Kadić, Berina Mustafica i Emela Ramić postigle su po 12 poena. Amra Begić je upisala 11.


Jedinstvo Dženex – Konjic 68:60

Mala dvorana Mejdan. Rezultat po četvrtinama: 23:11, 17:21, 21:13, 07:11.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Jedinstvo Dženex: Griffin 22, Jurčenko 9, L. Dedić, Dž. Dedić 4, Bučuk 14, Smajić 12, Šaćirović, Kamerić, Brčina, Razić 7, Salihović. Trener: Mirza Oštraković.

Konjic: Kadić 12, Begić 11, Mustafica 12, Ramić 12, Voloder, Džajić, Kovačević 2, Pekić, Bukva 4, Nezirić 7. Trener: Edin Ravnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi