Denver poveo u velikom NBA finalu, Jokić obarao rekorde
FOTO: NBA

Košarkaš iz Srbije ponovo briljirao

Denver poveo u velikom NBA finalu, Jokić obarao rekorde

H. Zilić

Počelo je veliko NBA finale između Denver Nuggetsa i Miami Heata, a Denver je poveo sa 1:0 u seriji nakon što su u noći sa četvrtka na petak savladali Miami Heat rezultatom 104:93.

Denver je od početka igrao svoju igru, bili su bolji rival, a na poluvremenu su imali prednost 59:42 i tada je bilo jasno da se ekipe sa Floride piše loše u prvom meču velikog finala.

Pred ulazak u posljednji period Denver je imao i preko 20 poena razlike, a sve što je Miami uspio uraditi bila je dobra posljednja četvrtina koju su dobili 20:30 za konačnih 104:93.

Nikola Jokić je ponovo bio prvo ime susreta i predvodio Nuggetse do početne predsnoti.

Centar iz Srbjie je duel završio sa triple-double učinkom od 27 poena, deset skokova i 14 asistencija, a proed sjajne igre postavio je i nekoliko rerkorda u sinoćnoj utakmici.

Oglasi

Jokić je u prvoj utakmici upisao najviše asistencija za jednog centra ikada u historiji NBA finala.

Košarkaš iz Srbije je tek drugi igrač u historiji NBA lige koji u finalu debituje sa triple-double učinkom. Prvi je bio Jason Kidd.

Samo tri igrača u historiji NBA lige su tokom jednog Playoffa imali 450+ poena, 200+ skokova i 150+ asistencija. To su Larry Bird, LeBron James i Nikola Jokić!

[twitter]https://twitter.com/BasketNews_com/status/1664504983683846145[/twitter]

Možemo reći da se Jokić već nakon prve utakmice velikog finala upisao u velikane košarke, a šlag na tortu bi svakako bilo osvajanje "Prstena" sa Denverom.

Dodajmo još da je u sinoćnoj utakmici kod Denvera bio zapažen i Murray sa 26 poena i deset asistencija.

Kod Miamija raspucan je bio Adebayo sa 26 poena, dodao je i1 3 skokova, dok je Buttler podbacio i susret završio sa samo 13 postignutih poena.

Drugi susret velikog NBA finala igra se 5. juna.

Top Komentari

user1656135209
Da se razumijemo, Đoker je trenutno babo ove igre.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi