Stigao i Roberson, očekuje se dolazak Nurkića

Naša reprezentacija se sprema na Vlašiću

Stigao i Roberson, očekuje se dolazak Nurkića

S. Mlaćo
John Roberson sinoć je stigao na Vlašić, gdje se priključio pripremama košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sutra se očekuje dolazak Jusufa Nurkića i naša reprezentacija će biti kompletna.

U sklopu kvalifikacija za SP, Zmajevi će gostovati Crnoj Gori 24. avgusta, a tri dana kasnije ugostiti Francusku.

To će ujedno biti posljednji mečevi našeg nacionalnog tima pred nastup na Evropskom prvenstvu, koje se održava od 1. do 18. septembra. Reprezentacija BiH nalazi se u grupi B sa selekcijama Njemačke, Litvanije, Francuske, Mađarske i Slovenije.

FIBA nam baš i ne vjeruje

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je spisak reprezentacija koje smatra favoritima za osvajanje Eurobsaketa ove godine.

Oglasi

FIBA je na osnovu snage timova i prethodnih uspjeha napravila listu prema favoritima na Eurobasketu, a na prvo mjesto je stavila Luku Dončića i njegove saigrače, koji će igrati u grupi zajedno s BiH.

Prema FIBA-i, drugi favorit na Eurobasketu je Francuska, zatim slijede Grčka, Srbija, Litvanija, Španija, Turska, Italija, Njemačka, Češka...

Hrvatska je smještena na 11. mjesto, dok je reprezentacija Bosne i Hercegovine tek na 16. mjestu od ukupno 24. Najmanje šanse FIBA daje Nizozemskoj, a potom Estoniji, Bugarskoj i Mađarskoj.

BiH je u grupi B sa Njemačkom, Mađarskom, Slovenijom, Litvanijom i Francuskom. Naš tim će tim predvoditi centar Portlanda Jusuf Nurkić uz novog košarkaša Real Madrida Džanana Musu.

 

Top Komentari

user1648586005
Od top 10 favorita mi dobili 4 u grupu ili od top 5 favorita mi dobili 3. Trebali bi udijelivati sadake i imati abdest prije izvlacenja. Ove ekipe mozes dobiti samo kad si dzunup.
4 0
Najaciii
Rasut ce nas svako.Nemamo igre uopste a sa Bosnicem bi imali kakvu takvu sansu.Dabogda al et.....
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi