Sjajna blokada Jusufa Nurkića: Jokićev šut završio u publici

Dobra partija bh. centra protiv svoje bivše ekipe

Sjajna blokada Jusufa Nurkića: Jokićev šut završio u publici

Portland Trail Blazersi su poraženi na gostovanju kod Denver Nuggetsa rezultatom 104:101. Ipak, dobru partiju u redovima Blazersa je upisao bh. centar Jusuf Nurkić.

Nurkić je odlično igrao u drugom poluvremenu, a susret je okončao sa double-double učinkom od 19 poena i 12 skokova. Centar Blazersa je poenima i skokovima dodao i jednu asistenciju, dvije ukrade lopte i tri blokade.

Posebno atraktivan Nurkićev potez je bila blokada nad centrom Denvera Nikolom Jokićem. Srbijanski košarkaš se uspio izboriti za poziciju za šut pored Aminua, ali se onda pojavio Nurkić i blokadom poslao loptu u prve redove tribina Pepsi Centra.

Treba istaći da je i Nikola Jokić upisao double-dobule na ovom susretu. Centar Denvera je tako ubacio 16 poena i ubilježio 12 skokova, ali i pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije