Jokić odbio poziv u reprezentaciju Srbije
(Foto: EPA)

Potvrdili iz nacionalnog tima

Jokić odbio poziv u reprezentaciju Srbije

Midhat Šljivak

Centar Denver Nuggetsa Nikola Jokić neće igrati za reprezentaciju Srbije u septembarskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Iako mu je selektor Saša Đorđević uputio poziv u nacionalni tim za duele protiv Grčke i Estonije, Jokić je odbio poziv i ponovo ga nećemo gledati u dresu Srbije.

"Ne možemo računati na Nikolu Jokića. Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica će biti tu, a nadamo se da će se odazvati Boban Marjanović i Miloš Teodosić, čije odgovore čekamo", rekao je za Novosti pomoćni trener Jovica Antonić.

Jokić je odlučio da se posveti novoj sezoni u NBA lige i Denver Nuggetsima sa kojima je ovog ljeta potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 148 miliona dolara.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Srbija 13. septembra gostuje selekciji Grčke, a tri dana kasnije u Beogradu dočekuju Estoniji.

Top Komentari

BosnaZmaj
Pametno
5 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi