Čovjek se igra - Nikola Jokić za samo pola sata pred očima Bogdanovića pokazao kakva je zvijer!

Odigrao fenomenalnu partiju

Čovjek se igra - Nikola Jokić za samo pola sata pred očima Bogdanovića pokazao kakva je zvijer!

Esmer Oštraković

Samo pola sata igre bilo je dovoljno Nikoli Jokić da u pobjedu svoje ekipe protiv Atlante od 142:110 pokaže kakav je majstor košarke.

Naime, ponovo je Nikola Jokić odigrao maestralnu partiju, te iako je na terenu proveo pola sata uspio je ubaciti 19 poena, a dodao je i 14 skokova, te 11 asistencija.

Imao je reprezentativac Srbije i dvije ukradene lopte, a za samo tri četvrtine je na taj način sjajni Jokić ostvario svoj 25. triple-dobule sezone. Postao je tek treći igrač u historiji kojem je uspjelo u više od jedne NBA sezone imati toliko triple-double partija.

Ukupno je to bio 13. triple-double u regularnoj sezoni za Nikolu Jokića, a po tome je četvrti u historiji NBA lige.

Oglasi

Sada mu nedostaje još osam triple-double partija kako bi se na trećem mjestu izjednačio sa velikim Magic Johnsonom, čovjekom koji je jedan od najvećih košarkaša ikada.

Osim što je napravio sjajne brojke na ovoj utakmici itekako je bilo vrijedno gledati spektakularne poteze koje je Jokić pravio tokom utakmice protiv Atlante.

Među njima je posebno izdvojen sada već čuveni "Sombor shuffle", ali i dodavanje preko cijelog terena koje bi malo kome pošlo za rukom, ali Jokić to radi maestralno.

Zaista se mora priznati i reći da kada gledate Jokića kako igra košarku sve izgleda tako jednostavno, a to najbolje govori kakav je on majstor u ovom sportu.

Jokić je tako protiv Bogdana Bogdanovića vodio svoj Denver do nove jako važne pobjede za prvo mjesto Zapada u završnici regularnog dijela sezone.

Top Komentari

kikelia69
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti