Zmajice otputovale u Australiju po historijski nastup na Svjetskom prvenstvu

Prvi meč igramo sa selekcijom Portorika

Zmajice otputovale u Australiju po historijski nastup na Svjetskom prvenstvu

S. Mlaćo

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine krenula je sinoć na dugi put do Australije, gdje će po prvi put u historiji nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine krenula je večeras na dugi put do Australije, gdje će po prvi put u historiji nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

Selektor Goran Lojo poveo je sljedeće igračice: Milica Deura, Nikolina Elez, Nikolina Knežević, Anđela Delić, Nikolina Delić, Matea Tavić, Miljana Džombeta, Dragana Domuzin, Jovana Marković, Hanna Halilović, Ajla Selimović, Ajla Ikanović.

Jonquel Jones naknadno će se ekipi priključiti u Sidneju, nakon što odigra WNBA finale sa svojim timom, Connecticutom.

Po dolasku u Australiju, gdje je već doputovalo nekoliko ostalih učesnika SP, Zmajice će obaviti završni dio priprema.

Mundobasket se održava od 22. septembra do 1. oktobra, a u grupi A sa reprezentacijom BiH još su selekcije SAD, Belgije, Portorika, Južne Koreje i Kine.

Oglasi

Izabranice Gorana Loje prvenstvo otvaraju 22. septembra i to će biti prva utakmica prvenstva protiv Portorika, a igra se u 2 sata i 30 minuta iza ponoći po našem vremenu, tako da će u BiH alarmi raditi već za prvi meč Zmajica.

U drugom kolu je malo bolja satnica, jer duel protiv Kine igramo 23. septembra u 6 sati i 30 minuta ujutro po našem vremenu.

Već 24. septembra se možemo fino naspavati i uz jutarnju kafu pratiti naše košarkašice jer će duel protiv Južne Koreje igrati u 10 sati ujutro po našem vremenu.

Nakon toga dan pauze pa opet rano buđenje 26. septembra, kada protiv Belgije igramo u 3 sata i 30 minuta po našem vremenu, dok duel posljednjeg kola grupne faze protiv SAD-a igramo 27. septembra u šest sati ujutro.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Prve četiri reprezentacije iz grupe izborit će plasman u četvrtinu finala Svjetskog prvenstva.

Dakle, Zmajice u grupnoj fazi gledamo u pet različitih jutarnjih, možemo reći i noćnih termina.

Promo

Top Komentari

HamzaVojvoda
Zelim vam sve najbolje i da najbolji ikad plasman ostvarite u bilo kojem timskom sportu osim sjedece odbojke naravno i da zacepite usta svim ovim zlobnim nacionalistima sto hoce multi vjersku Bosnu a vamo govore samo bosnje tj muslimane treba u timu e sada evo samo 3 od 13 muslimanke pa da vama je sa hajrom dame
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi