Zmajice kompletirane: Stigla je najveća zvijezda Svjetskog prvenstva

Jones stigla u Sydney

Zmajice kompletirane: Stigla je najveća zvijezda Svjetskog prvenstva

M. Šljivak

Ženska košarkaška reprezentacija u noći sa srijede na četvrtak (2:30) utakmicom protiv Portorika započinje nastup na Svjetskom prvenstvu u Australiji.

Bh. tim već 10-ak dana boravi u Sydneyu, gdje se priprema za debi na Mundobasketu, a od danas je selekcija naše zemlje u kompletnom sastavu.

Prva zvijezda tima Jonquel Jones pridružila se ostatku ekipe nakon nastupa u finalu WNBA i predvodit će bh. selekciju na Svjetskom prvenstvu.

Djevojke su spremne za prvenstvo, a Nikolina Knežević je pozvala sve navijače da budu uz njih.

"Pripremamo se za prvi meč protiv Portorika. Jedva čekamo da istrčimo u prvom sastavu jer nam se pridružila nam se saigračica Jonquel Jones. Znam da je utakmica u ranim jutarnjim satima, ali nadam se da ćete nam kao i uvijek biti podrška", rekla je Knežević i dodaje:

"Mi obećavamo da vas nećemo iznevjeriti i da ćemo dati sve od sebe da sutrašnju utakmicu završimo pobjedom", istakala je Knežević.

Oglasi

"Odradili smo dovoljan broj treninga. Situacija je odlična, atmosfera odlična", saopštila je pred početak Svjetskog prvenstva tim menadžer Razija Mujanović.

Košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu u Australiji predstavljaju ove djevojke:

Milica Deura, Miljana Džombeta, Nikolina Knežević, Dragana Domuzin, Ajla Ikanović, Nikolina Delić, Ajla Selimović, Nikolina Elez, Jovana Marković, Matea Tavić, Anđela Delić i Jonquel Jones.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Selektor je Goran Lojo, pomoćnik Armin Šećerović, a tim menadžer čuvena Razija Mujanović.

Bh. selekcija pored Portorika igra još s Belgijom, SAD-om, Kinom i Južnom Korejom.

Top Komentari

Zaccheroni
Mnogo smo jaki,sretno cure uz vas smo
0 1
user1571956549
Sretno nase Zmajice... Uz vas smo.....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi