Josip Pandža uputio izvinjenje: " Moje izgovorene riječi su primitivne i nedopustive"

Nakon time outa Šibenke

Josip Pandža uputio izvinjenje: " Moje izgovorene riječi su primitivne i nedopustive"

H. Zilić

Bh. trener Josip Pandža sinoć je izazvao dosta reakcija u regionalnoj košarci tokom utakmice ABA 2 lige između Šibenke i Sutjeske, a Pandža je odnedavno trener Šibenke.

Tokom jednog time-outa, bh. trener je bio jako ljut, uputio je nekoliko psovki na račun svojih košarkaša, a takvo ponašanje je mnoge začudijo jer Pandža nije tip trenera od kojeg možete čuti grube i teške riječi.

Mikrofoni su bili upaljeni tokom minute odmora, tako da se sve čulo, a video se brzo proširio društvenim mrežama.

Dan nakon utakmice i nakon što su se glave ohladile, Pandža se oglasio i uputio izvinjenje za svoje ponašanje, a njegov status prenosimo u cijelosti bez izmjena.

"Javno se izvinjavam svim osobama koje su se uvrijedile zbog mojih riječi izgovorenih na već emitiranom time outu na utakmici Šibenka - Sutjeska u okviru druge Aba lige. Moje izgovorene riječi su primitivne i nedopustive, ali imale su samo jednu jedinu namjeru, a to je potencijalna bolja reakcija mog tima.

Oglasi

Nikakav kontekst vrijeđanja nečijih majki ili osoba s posebnim potrebama mi nije bila namjera. Svoju majku poštujem najviše na Svijetu, a u obitelji imamo osobe s posebnim potrebama, tako da moja namjera nije povezana sa kontekstom na koji pojedini mediji žele izgovorene riječi usmjeriti.

Moja savjest je čista, pred Bogom sam uspravan i svi koji me dovoljno poznaju, sigurno razumiju da namjera nije vrijeđanje ljudi koji nisu prisutni, nego bolja reakcija mog tima.

Da sam znao da su mikrofoni uključeni, moje riječi bi sigurno bile blaže i bolje probrane. Ko je u sportu, svjestan je da se pred ugašenim kamerama dešavaju i dosta gore i ružnije stvari.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Bez obzira na to, moje riječi nemaju opravdanje i svi koji me osuđuju, apsolutno ih razumijem. I ne zamjerim im. Svjestan sam da je ovakav video super za broj klikova i da je osuđivanje drugog čitano u današnje vrijeme.

U tom vremenu ne postoje činjenice, postoje samo interpretacije. Stidim se i svjestan sam, trebam biti ljudima poticaj a ne spoticaj!", napisao je Pandža na svom Facebook profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi