Josip Pandža izgubio živce, krenuo rafal psovki: "Jeste li vi retardirani?"

Košarkaši nisu izustili ni riječ na time outu

Josip Pandža izgubio živce, krenuo rafal psovki: "Jeste li vi retardirani?"

H. Zilić

U 12. kolu regionalne ABA 2 lige Šibenka je poražena od Sutjeske iz Nikšića rezultatom 80:72 u prozoru koji se igra u Širokom Brijegu u dvorani Pecara.

Šibenku je nedavno preuzeo bh. trener Josip Pandža koji je sa bh. kadetima 2015. godine osvojio evropski naslov, a prije dolaska u Šibenik vodio je KK Bosna Meridianbet.

Šibenki ide jako loše ove sezone i fenjeraši su u ABA 2 ligi s omjerom 1-11, a Pandža je već vidio da je pred njim dosta posla.

U današnjoj utakmici hrvatski predstavnik je loše otvorio susret, a Sutjeska je povela sa 15:4, nakon čega je Pandža pozvao time out.

Vidno iznerviran početkom svojih igrača, bh. trener je održao jedan time out koji ne viđamo baš često kada je Pandža u pitanju.

Oglasi

Pandža je prema košarkašima uputio nekoliko psovki, a nakon toga i postavio žestoko pitanje "jeste li vi reatrdirani?", jednostavno nije mogao vjerovati kako igraju njegovi izabranici.

Košarkaši su tokom time outa bili izgubljeni, niko nije rekao nije riječ, očigledno ni oni nisu vidjeli trenera Pandžu u takvom izdanju.

Nakon pomenute minute odmora Šibenka je napravila seriju i dobila četvrtinu 19:17, ali do kraja meča nisu mogli više od poraza od osam poena razlike, pomenutih 80:72 u korist crnogorske ekipe Sutjeske iz Nikšića.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Lider ABA 2 lige je Zlatibor s omjerom 9-2, koliko ima i Spartak Subotica, a od bh. predstavnika, Široki je petoplasirani somjerom 7-4, a Borac devetoplasirani s omjerom 5-7.

Top Komentari

HBSC
Prevara od trenera,lako mu je bilo osvojiti sa Bosnom kada je imao Musu i kompaniju, lako mu je bilo osvojiti sa Buducnosti srpsku ligu kada je imao "Dream Team" za tu ligu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti