Josip Pandža: Šteta zbog publike da nismo slavili, onolike greške opravdava mladost mog tima

Press konferencija nakon utakmice OKK Sloboda - KK Borac

Josip Pandža: Šteta zbog publike da nismo slavili, onolike greške opravdava mladost mog tima

Ekipa tuzlanske OKK Slobode poražena je večeras u utakmici 2. kola ABA 2 lige u svom Mejdanu od Borca iz Čačka sa 96:87, a trener Josip Pandža obratio se poslije utakmice novinarima na press konferenciji.

"Vrlo loša reakcija košarkaša koji su ušli u igru oko sedme, osme minute susreta" - rekao je Pandža i dodao:

"To je ekipa Borca koja je ekstremno iskusna u odnosu na nas iskoristila i otišla na +7. Druga četvrtina je bila više nego korektna dok smo u trećoj opet doživjeli osjetan pad. Izgubili smo 6, 7 lopti za redom, doslovno ih bacali u ruke protivniku".

"Poslije smo uspjeli doći na -4 uz pomoć ove sjajne publike i nekoliko šuteva Čampare. Mislim da su oni u ovom trenu kvalitetniji, mi smo jedan mali tim koji iz utakmice u utakmicu treba da raste. Ovoliki broj grešaka opravdava njihova mladost. Nisu oni imali nikakvu lošu namjeru, jednostavno je to tako. Atmosfera je bila sjajna, zaista šteta što nismo bili još bliži ili slavili. Čestitam Borcu i želim svu sreću, mi se moramo što prije resetirati te slaviti u Mrkonjić Gradu. Imamo nezgodan raspored ali šta je tu je, idemo iz utakmice u utakmicu i tražiti pobjede" - rekao je trener Tuzlaka.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Top Komentari

Amcho1985
Sto jest, jest. Mozda nije 100% njegov poraz, ali vukao je jako lose poteze. Drzao onog Cerkezovica onoliko minuta a momak ne zna gdje se nalazi na terenu, sudara se, daje protivnicima lopte direktno u ruke. Mozda je momak bio dobar u kadetima ali ovo je care moj skroz druga prica. Vidi se da su mladi i nisu jos uigradni, ali mora to puno bolje da izgleda. I nabavite centra, onaj amerikanac Berry je stvarno smjesan. Za 14min. 5 izgubljenih lopti i 5 faulova!!! Mejdan slavio kad je frajer dobio tehnicku i izasao iz igre.
1 0
crvenituzlak
Josipe, ne sramoti se i ne izvlaci na igrace, ovo je tvoj poraz i priznaj to. Vukao si lose poteze, a cesto nisi nists vukao kad si trebao. Sramota za trenera koji je navikan kao ti. Da ti nije muse jos bi ti vitez trenirao. Dugo nisam vidio bolje gradjenog igraca a da ne zna nista o kosarci od manjgafica, ozbiljna je konkurencija latifagicu...po tupavosti naravno
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi