Juniori Sparsa otputovali u Beograd

Karić i Biberović optimisti pred turnir

Juniori Sparsa otputovali u Beograd

Košarkaši sarajevskih Sparsa danas su otputovali za Beograd gdje ih od sutra očekuje kvalifikacioni turnir za Euroligu. 

Omladinska ekipa Sparsa ponovo je dobila tu čast da predstavlja Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom turniru, a ambicije kluba su ove godine veoma visoke.

U grupi sa bh. predstavnikom bit će ekipe Anadolu Efesa, Crvene Zvezde i Venezije. Kapiten Sparsa Semir Karić smatra da on i saigrači mogu izboriti plasman na Završni turnir.

"Naporno smo se pripremali za ovaj turnir neka dva mjeseca, možda čak i više. Velike su nam ambicije, idemo tamo da napadnemo titulu i da napadnemo Završni turnir koji je također u Beogradu i mislim da imamo šanse za to", rekao je playmaker Sparsa za SportSport.ba i dodao:

"Što se tiče timova u grupi, ja bih prednost dao samo Crvenoj Zvezdi zbog domaćeg terena. Mislim da možemo igrati sa svima i pokazati najbolje".

Osim Semira, izjavu za naš portal dao je i Tarik Biberović koji je također optimista.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Sutra počinje kvalifikacioni turnir Eurolige. Mi smo spremni i idemo da osvojimo to. Imamo velike ambicije i nadamo se da ćemo ih ispuniti. Za nas je svaka utakmica na turniru bitna, svaka je "na nož" i svaku moramo dobiti da bi ostvarili naš cilj. Naravno, protiv Zvezde moramo ući jako i hrabro. Ako pobijedimo, veće su nam šanse da ostvarimo cilj", rekao je Biberović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti