Kecman: U Beogradu nećemo biti slučajni prolaznici
Juniori Sparsa već godinama predstavljaju BiH u Euroligi

Trener juniora Sparsa za SportSport.ba

Kecman: U Beogradu nećemo biti slučajni prolaznici

M. Šljivak

Juniori OKK Spars u petak u Beogradu počinju euroligaški turnir gdje su kao i prethodnih godina jedini predstavnik Bosne i Hercegovine.

Kvalitetan rad se godinama unazad sarajevskom timu isplaćuje. Euroliga juniorskom timu konstantno šalje pozivnice za završne turnire na kojima igraju neki od najboljih mladih košarkaša Evrope.

Trener mladog tima Sparsa Slobodan Kecman u razgovoru za SportSport.ba ističe kako je velika stvar što je poziv Eurolige ponovo stigao na adresu bh. tima.

"Za mene i za tim je velika stvar i čast što ćemo ponovo učestvovati na turniru Eurolige. Mi smo se dobro spremili, skautirali smo rivali i mogu reći da spremni idemo u Beograd. Na ovakvim turnirima koji se igraju po Kup sistemu sve je moguće i svako može doći do cilja, a to je osvjanje turnira", rekao je Kecman.

Protivnici u prvoj fazi takmičenja za ekipu Sparsa su domaćin Crvena zvezda, turski velikan Anadolu Efes i italijanska Venezia. Trener sarajevskog tima je napravio skauting svih protivnika.

"Odradili smo skauting svih protivnika na turniru. Svakako da je Crvena zvezda kao domaćin malo ispred drugih, a i već godinama su tu u samom vrhu juniorske Eurolige. Također, pogledao sam posljednjih nekoliko utakmica Efesa, znam dosta o njima i načinu na koji igraju. Dakle, mala prednost je Zvezdi zbog domaćinstva, ali sigurno da i druge ekipe imaju šta tražiti na ovom turniru".

Sparsi u Beogradu žele napraviti dobar rezultat.

"Mi želimo napraviti dobar rezultat u Beogradu. Znamo da nas čeka težak put, ali ne idemo tamo uzalud i ne želimo biti slučajni prolaznici. Cilj je nastaviti kontinuitet dobrih igara. Ekipa je spremna i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat", rekao je za SportSport.ba trener juniora Sparsa Slobodan Kecman.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bh. tim turnir otvara utakmicom protiv Crvene zvezde od 10 sati. Istog dana u večernjem terminu od 20 sati igraju sa Efesom, dok je treći meč na rasporedu u subotu od 16 sati, a protivnik je Venezia.

U drugoj grupi turnira u Beogradu nastupaju Prag, Partizan, Cibona i Mega Bemax. Pobjednik turnira će učestvovati na završnom turniru koji se također igra u Beogradu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi