Trener Sparsa nakon pobjede

Trbić: Nije bilo sjajno, ali možemo biti zadovoljni

Sparsi su večeras na domaćem parketu savladali Široki sa 72:66.

Sarajevski tim je u derbiju 19. kola košarkaškog prvenstva BiH opravdao ulogu favorita i na kraju zasluženo slavio, a nakon utakmice pred kamere je stao trener Sparsa Marko Trbić.

"Utakmica se igrala otprilike kako smo očekivali. Široki je jako mlad, neugodan i poletan tim sa dobrom energijom. Oni su u zadnjih mjesec dana pružili možda i najbolje partije u prvenstvu, tako da smo znali šta nas očekuje. Nismo odigrali sjajno u odbrani, primili smo veliki broj šuteva, ali na kraju možemo biti zadovoljni zbog pobjede", kazao je Trbić i dodao:

"Isto tako ovaj meč nam je pokazao i mnoge slabosti na kojima moramo poraditi", istakao je, između ostalog, Trbić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U timu Sparsa najviše su se istaknuli Dejan Đokić sa 21 poenom, Rogič je dodao 14, a Durmo 13 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi