Jusuf Nurkić ostavio poruku za naciju

Dan nakon poraza od Češke

Jusuf Nurkić ostavio poruku za naciju

E. Škorić

Bh. košarkaška reprezentacija sinoć je upisala poraz od Češke u Skenderiji i tako je ostala bez šansi za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Porazi od Finske i Češke u četiri dana završili su našu priču o plasmanu na Mundobasketu. Iako su se košarkaši borili kao lavovi, nisu uspjeli da dođu do pobjeda.

Jusuf Nurkić, prva zvijezda reprezentacije i čovjek oko kojeg se uglavnom gradi naša igra, patriotski se ponio dan nakon poraza, pa istakao još jednom koliko je ponosan što je rođen u Bosni i Hercegovini i što brani njene boje.

"Za tebe igramo i za tebe borimo, nekad gubimo, nekad pobjeđujemo. Al' jedno znam, u ime svih, jedna je domovina, volim te BiH", napisao je Nurkić na instagramu. Kao i obično, napravio je to u stihovima.

Nurkić je jučer odigrao dobru partiju, ali je u završnici meča isključen jer je dobio peti faul, baš u napadu kada smo možda mogli da pređemo u vodstvo i da slomimo Čehe, koji su na kraju bili bolji.



Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Čuj za naciju. Koju naciju?
3 41
Dobar,Los,Zao
Sretno rebi Juka u Portlandu,radi na sebi da budes najjaći centar Nba,nama dovoljno i bit ćemo sretni,da mi dijete nosi dres s tvojim prezimenom,a mi j..o nas,mi ćemo tavorit u ovoj zabokrećini od izbora do izbora!Hvala za trud!
39 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi