Francuzi su nam pokvarili dan, ali je Jusuf Nurkić pokazao kakvi su Bosanci i Hercegovci

Poraz zaboravljen, svi misle samo na Litvaniju

Francuzi su nam pokvarili dan, ali je Jusuf Nurkić pokazao kakvi su Bosanci i Hercegovci

E. Čaušević

Bh. košarkaši poraženi su danas na Eurobasketu od Francuske sa 81:68.

Našoj reprezentaciji danas je bila potrebna pobjeda kako bismo osigurali plasman u narednu fazu ovog takmičenja, ali nažalost Francuzi su danas bili prejaki i zasluženo su slavili.

Bh. košarkaši su pružili ponovo svoj maksimum, ali je bilo jasno da ih je umor stigao što su Francuzi znali da iskoriste i u finišu meča su prelomili rezultat u svoju korist.

Međutim, jasno je da ova utakmica još uvijek nije ništa odlučila što se tiše naše reprezentacije jer smo još uvijek u igri i držimo stvari u svojim rukama.

Već sutra izabranike Adisa Bećiragića očekuje okršaj protiv Litvanije s kojom ćemo se direktno boriti za plasman dalje. Jasno je da nam odgovara samo pobjeda i nadamo se da će naši momci ponovo obradovati cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Oglasi

Jasno je da naša ekipa ima jako malo vremena da se odmori i napuni baterije za sutrašnju utakmicu, no sigurno je da motiva sigurno neće nedostajati i zna se šta je sve u igri.

Iako je našem timu sigurno teško pao poraz od Francuza jer smo se dobro držali do samog kraja mislima su već okrenuti na meč odluke protiv Litvanije.

To je pokazala i poruka našeg najboljeg košarkaš Jusufa Nurkića koji se oglasio na Instagramu i porukom je oduševio bh. navijače. Poraz je već iza nas, te naši momci misle isključivo o sutrašnjem meču protiv Litvanije što pokazuje mentalnu snagu koju ovaj tim ima.

"Još uvijek ništa nije završeno", poručio je Nurkić.

Opis nije dostupan.

Podsjećamo, utakmica između Bosne i Hercegovine igra se sutra u Kelnu sa početkom u 14:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti