Nurkić stiže u BiH: Povratak u reprezentaciju najavio je žestokom fotografijom

Naša najveća zvijezda

Nurkić stiže u BiH: Povratak u reprezentaciju najavio je žestokom fotografijom

H. Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno je pripremama na Vlašiću.

Naš tim će se danas kompletirati kada stiže i naša najveća zvijezda.

Jusuf Nurkić će se pridružiti reprezentaciji, a svoj dolazak najavio je zanimljivom, pomalo i žestokom fotografijom.

Nurkić je stavio svoju ilustraciju u majici sa imenom BiH i torbom u ruci, a iznad slike emotikon "tišina", kao da želi da umiri kritičare koji su osporavali njegov odnos prema reprezentaciji.

🤫

Posted by Jusuf Nurkić-BosnianBeast23 on Thursday, August 4, 2022

Nurkić nije bio u reprezentaciji u prethodnim ciklusima.

Oglasi

Prvo ga je spriječila teška povreda, a zatim i NAB pravilnik gdje NBA klubovi nisu puštali igrače u reprezentacije u većini kvalifikacionih prozora.

Dolazak Nurkića će svakako biti ogromno pojačanje za izabranike Adisa Bećiragića.

Naše košarkaše krajem augusta očekuju utkamice kvalifikacija za Mundobasket u okviru trećeg kruga protiv Francuske i Crne Gore, a nakon tog i  nastup na Eurobasketu.

Naša selekcija će Eurobasket igrati u Kolnu, a nalazimo se u veoma teškoj grupi sa reprezentacijama Litvanije, Slovenije, Francuske, Njemačke i Mađarske.

FIBA je na osnovu snage timova i prethodnih uspjeha napravila listu prema favoritima na Eurobasketu, a na prvo mjesto je stavila Luku Dončića i njegove saigrače, koji će igrati u grupi zajedno s BiH.

Prema FIBA-i, drugi favorit na Eurobasketu je Francuska, zatim slijede Grčka, Srbija, Litvanija, Španija, Turska, Italija, Njemačka, Češka...

Hrvatska je smještena na 11. mjesto, dok je reprezentacija Bosne i Hercegovine tek na 16. mjestu od ukupno 24. Najmanje šanse FIBA daje Nizozemskoj, a potom Estoniji, Bugarskoj i Mađarskoj.

Top Komentari

crnoicrveno
De ti sta odigraj, donesi prevagu pa onda ustkuj
0 5
Mostarac94
Da i ovo cudo vidimo, sretno mu
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi