Pogledajte čudesnu izvedbu bh. košarkaša protiv velike Francuske

Luda noć

Pogledajte čudesnu izvedbu bh. košarkaša protiv velike Francuske

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je u Skenderiji odigrala utakmicu za pamćenje.

Izabranici Adisa Bećiragića su fenomenalnom igrom nakon dva produžetka pobijedili ogromnog favorita, selekciju Francuske, rezultatom 96:90.

Bh. tim pružio je jednu od najboljih partija otkako postoji nacionalni tim naše zemlje. Nisu se košarkaši BiH prepali NBA zvijezda koje su smatrale da će lako doći do pobjede i nakon velike borbe došli su do trijumfa.

Energično su bh. košarkaši ušli u meč. Jaka odbrana i izuzetan napadački učinak donijeli su vodstvo od 14 poena prednosti nakon 10 minuta igre (28:14), ali je potom uslijedio pad i Francuska okreće meč na svoju stranu.

Otišli su gosti na odmor s osam poena prednosti 46:38, no nestali su s parketa u trećoj dionici. Došli su na plus 12, ali potom ih selekcija BiH čak osam i po minuta ostavlja bez poena i pravi seriju od 20:0 te prelazi u vodstvo.

Oglasi

Vodio je bh. tim sve do završnice meča. Ipak, nekoliko nejasnih sudijskih odluka vraćaju Francuze u igru i na kraju je utakmica odlučena u produžecima.

Morala su se igrati dva produžetka. Bh. tim je u završnih pet minuta igrao bez Jusufa Nurkića, ali i bez njega nestvarnom borbom uspio je doći do pobjede.

Nakon završetka utakmice nastalo je veliko slavlje. Mnogi su pustili i suzu jer je ovo jedna od najvećih pobjeda košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Jusuf Nurkić je s 21 poenom predvodio Bosnu i Hercegovinu protiv Francuza, ali i ostatak ekipe odigrao je zaista odlično i napravljen je veliki rezultat.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Bh. košarkaši ostali su u igri za plasman na Svjetsko pvenstvo. Trenutno smo na četiri pobjede i četiri poraza, a u završnoj fazi kvalifikacija slijede nam dva duela s Mađarskom te novi dueli s Francuskom i Crnom Gorom.

U ostatku kvalifikacija potrebne su nam sve pobjede da bismo išli na smotru najboljih selekcija svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti