Kakanj bolji od Mladosti

Pripremna utakmica

Kakanj bolji od Mladosti

D. Rakanović

Košarkaši Kaknja savladali su večeras na domaćem parketu Mladost iz Mrkonjić Grada rezultatom 82:77. 

Izabranici Josipa Pandže ostvarili su pobjedu u drugom pripremnom susretu. Bila je ovo sjajna, borbena utakmica koja je prelomljena u posljednjem minutu. 

Čovjek odluke bio je Željko Palavra koji je 36 sekundi prije kraja pogodio trojku za 77:74. Do kraja meča je bh. reprezentativac Adi Zahiragić sa slobodnih bacanja povisio prednost domaćina. 

U ekipi Kaknja najefikasniji je bio Adi Zahiragić sa 16 poena, uz pet asistencija. Pratili su ga Palavra sa 14 poena, dok su Muflizović i Đuković ubacili po 11 poena. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kod Mladosti istakao se Sreten Knežević sa 21 poenom, uz deset skokova. Pratio ga je Mijović sa 15 poena, Dumić je dodao 14, a Aleksić 11 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti