Kakav bi to tim bio: James spreman razgovarati sa Warriorsima
Foto: EPA

Ponovo napušta Cleveland

Kakav bi to tim bio: James spreman razgovarati sa Warriorsima

M. Šljivak

LeBron James će gotovo sigurno napustiti Cleveland Cavalierse narednog ljeta. Kralj postaje slobodan igrač i moći će da bira novi tim.

Sa LBJ-jem se konstantno povezuju Los Angeles Lakersi. Mnogi vjeruju kako je Los Angeles njegova nova destinacija, ali su se u igru za njegovo dovođenje uključili i aktuelni prvaci Golden State Warriorsi.

Vodeći američki sportski medij ESPN, LeBron je spreman da čuje ponudu Warriorsa, ako mu oni ponude maksimalan ugovor. To je 35,7 miliona dolara po sezoni, ali angažovanjem Jamesa bi značilo da Warriosi moraju da se riješe pojedinih košarkaša.

ESPN tvrdi kako se tim iz Oaklanda spreman odreći Klaya Thompsona i Andrea Iguodale, ali bi se vjerovatno morao žrtvovati i Kevin Durant. On bi morao pristati na manju platu zbog LeBrona, što je realno teško očekivati.

Ipak, ako se nešto i desi, te LeBron potpiše za Golden State, to bi sigurno bio veliki udarac za sve ostale ekipe u NBA ligi i vjerovatno bi najjača liga svijeta izgubila smisao sa ekipom u kojoj su pored Jamesa još Kevin Durant, Stephen Curry, Draymond Green.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi