Kanađani su jači od svih: Spektakularan tim stiže na Svjetsko prvenstvo

NBA zvijezde u timu

Kanađani su jači od svih: Spektakularan tim stiže na Svjetsko prvenstvo

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Kanade imat će zaista spektakularan roster na predstojećem Svjetskom prvenstvu. Selektor Jordi Fernandez objavio je širi popis igrača na kojem je nekoliko vrhunskih igrača i NBA zvijezda.

Jordi Fernandez imat će na raspolaganju zaista spektakularan tim za nastup na Svjetskom prvenstvu koje se od 25. augusta do 10. septembra igra na Filipinima, Japanu i Indoneziji.

Kanađane predvodi NBA šampion Jamal Murray (Denver Nuggets), a u sastavu je i jedan od najboljih strijelaca u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, Shai Gilgeous-Alexander iz Thundera.

Lista igrača na koje računa Fernandez izgleda ovako:

Kyle Alexander (Valencia), Nickeil Alexander-Walker (Minnesota Timberwolves), RJ Barrett (New York Knicks), Trae Bell-Haynes (Zaragoza), Oshae Brissett (Boston Celtics), Dillon Brooks (Houston Rockets), Laugentz Dort (Oklahoma City Thunder), Melvin Ejim (Unicaja), Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City Thunder), Cory Joseph (Golden State Warriors), Jamal Murray (Denver Nuggets), Kelly Olynyk (Utah Jazz), Kevin Pangos (Armani), Dwight Powell (Dallas Mavericks), Kassius Robertson (Scarbrough), Phil Scrubb (Niagara), Thomas Scrubb (Ottawa).

Oglasi

Na krajnjem popisu nema još nekoliko zvijezda. Otkazali su Andrew Wiggins, Bennedict Mathurin, Shaedon Sharpe, Trey Lyles, Brandon Clarcke, Chris Boucher, Chris Duarte.

Kanađani se s ovim igračima definitivno biti favoriti za zlato. Imaju zaista fenomenalan tim i vidjet ćemo hoće li po prvi put u historiji uzeti zlato.

Svjetsko prvenstvo igra se od 25. augusta do 10. septembra. Kanada je u grupi s Latvijom, Libanom i Francuskom i s ovim timom ne bi trebali imati problema da ostvare plasman u samu završnicu.

Prvenstvo ova selekcija otvara 25. augusta protiv Francuske, a zatim im slijede dueli protiv Libana (27.8) i Latvije (29.8).

Najveći uspjeh košarkaši Kanade ostvarili su davne 1936. godine kada su uzeli srebro.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Kanađane mnogi smatraju jačim i od selekcije Sjedinjenih Američkih Država čiji je selektor Steve Kerr odabrao ovih 12 igrača za turnir.

Jalen Brunson, Anthony Edwards, Tyres Haliburton, Austin Reaves, Paulo Banchero, Mikal Bridges, Josh Hart, Brandon Igram, Jaren Jackson Jr., Cam Johnsonn, Walker Kessler, Bobby Portis.

Top Komentari

Lakaka9
Amerika i sa ovim sastavom ima veću širinu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi