Vapaj Srba nakon što su vidjeli ko im sudi protiv Kanade: "Molimo vas - spasite košarku od FIBA"

Smatraju da nije dorastao ovom događaju

Vapaj Srba nakon što su vidjeli ko im sudi protiv Kanade: "Molimo vas - spasite košarku od FIBA"

Edmir Škorić

U 10:45 sati počinje duel Srbije i Kanade u polufinalu Svjetskog prvenstva u košarci, a srbijanski mediji su šokirani sudijskom ekipom.

Srbija će protiv favorizovane Kanade tražiti plasman u veliko finale, ali mediji u Srbiji su zabrinuti, ponajviše zbog činjenice da im, između ostalih, sudi i sudija iz Paname.

"Šta radi FIBA i kakve odluke donosi možemo samo da poželimo da košarka uspije da se spasi od njih!", navodi Kurir.rs.

"Nadamo se da će sudijska trojka Huan Roso (Francuska), Hulio Manaja (Panama) i Manuel Maconi (Italija) odraditi posao bez greške, ali... Hajde samo da se zapitamo kakve to mečeve u domaćoj ligi iza sebe ima panamski arbitar?", navodi se u tekstu.

FIBA je dala povjerenje i Panamcu, a to je, smatraju u Srbiji, neshvatljivo da se radi u jednom polufinalu ovako velikog turnira.

Oglasi

Bilo kako bilo, Srbija predvođena Bogdanom Bogdanovićem pokušat će da nađe put do finala, ali neće biti nimalo lako protiv kanadske mašine sastavljene od sjajnih NBA igrača.

U drugom polufinalu kasnije će snage odmjeriti Njemačka i SAD, a mnogi vjeruju da nas očekuje kanadsko-košarkaški spektakl u finalu, mada evropske selekcije ne treba otpisivati prije vremena.

Podsjećamo da je Luka Dončić imao dosta pritužbi na suđenje nakon meča Slovenije i Kanade u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

"Sudije su rekle jednom od naših igrača 'Nećemo mu svirati faul (Dillon Brooks) jer odmah kreće na nas'. To nimalo nije fer. Znam da se mnogo žalim, ali ovo nije fer", poručio je Luka Dončić.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Nastavio je Dončić potom upravo o Dillonu Brooksu koji ga je čuvao u ovom meču.

"Igra veoma jako kao i uvijek. Mnogi ljudi ga ne vole, ali ja izuzetno poštujem ono što radi. Radi to veoma dobro", poručio je Luka Dončić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi