Trener KŽK Čelik za SportSport.ba

Kecman: Možemo odbraniti duplu krunu

Dino Kurbegović

Košarkašice Čelika spremaju se za završnicu prvenstva i Kup-a BiH gdje brane duplu krunu osvojenu prošle sezone. Zeničanke već godinama dominiraju u našoj zemlji, a želja im je zadržati primat najboljeg kluba.

Nakon što nisu uspjele izboriti plasman na završnicu Regionalne lige, Zeničanke žele da se što bolje priprema za ono što ih očekuje u narednom periodu. Tako su jučer u zeničkoj Areni igrali protiv ekipe Banovića, koja će im uz Play-off biti jedini konkurent u borbi za oba trofeja.

Nakon utakmice razgovarali smo o svemu s trenerom Slobodanom Kecmanom, koji je govorio o prijateljskoj utakmici, pauzi nakon završetka Regionalne lige, ta ambicijama kluba u ovoj sezoni.

"Jako je teško držati igračice na okupu i zadržati neku motivaciju, kada mjesec dana nismo odigrali utakmicu,nakon završetka Regionalne lige. Dobro nam je došla utakmica protiv Banovića, kao i njima, nije lagano igrati protiv ekipa koje su motivisane. Ja sam zadovoljan igrom u tri četvrtine, ali ne i baš u posljednjoj, sigurno da nije lako bilo igrati, ali dobro nam je došla ova utakmica svakako", ističe Kecman.

Čelik u završnicu dva takmičenja ulazi s istim igračkim kadrom.

"Zasad je tako, da li će biti nekih izmjena vidjet ćemo, danas smo igrali bez Tamare Kapor, koja ima temperaturu. Ovo je bila pripremna utakmica, ima vremena da se uhvati forma i ne mogu kazati da nisam zadovoljan kako su djevojke ispunjavale obaveze u ovih mjesec dana. Pokušali smo da zadržimo tempo i formu, te da popravimo još neke stvari", kaže trener Zeničanki.

Dvije ekipe su konkurenti za trofeje Čeliku u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Pa to je Play-off koji je naš stari rival, oni imaju godinu dana ekipu na okupu. Banovići su se dobro pojačali, oni će imati još promjena i pojačanja u rosteru. Mislim da su to dvije ekipe, ali neću da podcijenim ekipu Jedinstva, koji imaju sjajne rezultate u prvenstvu i omladinskoj Regionalnoj ligi. Nadam se da ćemo odbraniti dvostruku krunu", kazao je za kraj Slobodan Kecman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi