KŽK Čelik poražen od Budućnosti

Kecman: Tehničke greške i slobodna bacanja kobna

Dino Kurbegović

Košarkašice Čelika u okviru 4. kola MŽRKL-a poražene su u Zenici od ekipe Budućnost iz Podgorice tijesnim rezultatom 63:69 u veoma neizvjesnoj i zanimljivoj završnici.

Gošće iz Podgorice vodile su čitavu utakmicu, a Zeničanke su u posljednjoj četvrtini tek zaigrale, kako je od njih očekivao stručni štab. Ipak za pobjedu protiv najvećeg favorita za osvajanje lige, potreban je veći fond kvalitetnih igračica, ali i malo sreće.

Nakon derbija kola, trener domaće ekipe Slobodan Kecman na momente je bio zadovoljan igrom svojih košarkašica.

"Čestitao bi Budućnosti na zasluženoj pobjedi, vodile su tokom čitave utakmice, moje igračice su na momente igrale dobro. Utakmicu smo u dobrom dijelu ispoštovali, to jest u prvoj i četvrtoj četvrtini. Pokušali smo zaustaviti njihove najbolje igračice, na momente smo uspijevali, ali očito ne dovoljno. Bili smo jako blizu došli smo na dva razlike 20 sekundi do kraja, imali smo i šansu za nešto više, ali smo izgubili loptu i sve je bilo gotovo. Mislim da je veliki broj neiskorištenih slobodnih bacanja i loš šut za tri poena 10/1 nedovoljno da se dobije jedna ekipa, kao što je Budućnost", ističe Kecman.

Igračice Čelika nisu imale rješenje za agresivnu odbranu ekipe iz Crne Gore

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Znao sam šta nas čeka, spremali smo se za to, ali jednostavno u pojedinim momentima nismo na to dobro odgovorili. Imali smo dosta tehničkih grešaka, stalno smo griješili, a to su gošće lagano iz kontranapada riješavale. To igračice ne smiju da dopuštaju, a one koje uđu s klupe moraju dati dodatni špric da bi ekipa bila bolja i svježija, ali mi to u ovom trenutku nemamo", kazao je Kecman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.