Krvario je, uništio najboljeg NBA defanzivca, a zatim dres poklonio osobi koju bezgranično poštuje

Fenomenalan meč Jusufa Nurkića

Krvario je, uništio najboljeg NBA defanzivca, a zatim dres poklonio osobi koju bezgranično poštuje

M. Šljivak

Jusuf Nurkić odigrao je večeras odličnu partiju u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Centar Portland Trail Blazersa vodio je bh. selekciju u velikoj pobjedi protiv Francuske (96:90) i imao je 21 poen, devet skokova i četiri asistencije.

Nurk je dobio i nezgodan udarac u arkadu. Krvario je, vratio se i strpao jednog od najboljih NBA centara (Rudy Gobert) u džep.

Jusuf je odigrao vjerovatno i najbolji meč u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a nakon utakmice njegov dres završio je kod posebne osobe koju Nurkić bezgranično poštuje.

Foto: SportSport.ba

To je legendarna Razija Mujanović. Raza je apsolutna legenda bh. košarke koja je žensku selekciju podigla na noge, a tu je uvijek i uz muške kolege.

Sjajan izraz velikog poštovanja prema legendi bh. košarke.

Musa: Spremni smo za Evropsko

Jedan od najboljih igrača u našoj selekciji bio je Džanan Musa koji je postigao 17 poena, te je dodao 6 skokova i pet asistencija.

On je poslije velike pobjede protiv Francuske govorio za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Nevjerovatno. Nismo prestali vjerovati ni u jednom trenutku. Šta reći, sad smo napokon pokazali da znamo igrati košarku i pokazali svima koji su bili protiv nas. Priča u svlačionici, rekli smo da ćemo izaći i ostaviti srce na terenu. Ono što smo htjeli je da ispoštujemo na terenu selektorove zamisli i to je uspjelo", rekao je Musa.

Na pitanje novinara da li smo spremni za Evropsko prvenstvo, Musa je kratko i jasno poručio: "Itekako".

Top Komentari

Ajax11
Musa kada je ušao u. 4/4 nama je krenulo nizbrdo, da smo bez njega odigrali tu zadnju 4/4 , digli bi francuze 10 razlike
1 21
SarajFK
BOSNIAN BEAST!!!
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi