Kenan Kamenjaš u najboljoj petorci kvalifikacionog turnira Eurolige
Foto: Adidasngt.com

Košarkaš Sparsa i najbolji skakač takmičenja

Kenan Kamenjaš u najboljoj petorci kvalifikacionog turnira Eurolige

Mladi košarkaš sarajevskih Sparsa Kenan Kamenjaš je izabran u idealnu petorku kvalifikacionog turnira "omladinske" Eurolige.

Kenan Kamenjaš je ujedno bio i najbolji skakač turnira koji je održan u Beogradu, a njemu su se u najboljoj petorci pridružili Marko Pecarski (Partizan), Federica Miaschi (Umana Reyer), Luka Cerovina (Mega Bemax) i Željko Paunović (Crvena zvezda).

Upravo je mladi Željko Paunović, koji je u prosjeku upisivao 24.5 poena i 3.3 ukradene lopte, proglašen za MVP-a turnira

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Finalni susret turnira u Beogradu donio je duel Crvene zvezde i Partizana, a "crveno-bijeli" su na kraju bili bolji rezultatom 90:59, pa su se na taj način plasirali na Final Eight omladinske Eurolige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi