Sparsi doživjeli novi poraz, Zvezda i Efes za finale

Pad u drugom poluvremenu

Sparsi doživjeli novi poraz, Zvezda i Efes za finale

M. Šljivak

Juniori Sparsa doživjeli su i drugi poraz na euroligaškom turniru u Beogradu. 

Nakon što je jutros od njih bila bolja Crvena zvezda, večeras su izabranici Slobodana Kecmana poraženi od Anadolu Efesa 79:69.

Za razliku od meča sa Zvezdom kada se sarajevski tim probudio u drugom poluvremenu, večeras su ovaj dio igre, posebno posljednji period odigrali jako loše.

Imali su Sparsi prednost na poluvremenu (40:37) igrali su jako dobro, ali su pali u posljednjih deset minuta. Efes je to iskoristio i došao je do trijumfa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Turski tim će u meču protiv Zvezde odlučivati o prvom mjestu i plasmanu u finale, dok Sparsima predstoji susret sa Venezijom i borba za pozicije.

Tarik Biberović sa 24 poena bio je najefikasniji kod sarajevskog tima, Kenan Kamenjaš je dodao double-double učinak od 15 poena i 17 skokova, a Efes je do trijumfa vodio nevjerovatni Mustafa Kurtudlum sa 41 poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi