Nevjerovatan poraz Sparsa od Venezije
Tri poraza sarajevskog tima na turniru Eurolige u Beogradu

Trojka sa zvukom sirene presudila bh. timu

Nevjerovatan poraz Sparsa od Venezije

Midhat Šljivak

Košarkaši Sparsa doživjeli su i treći poraz na juniorskom turniru Eurolige u Beogradu. U posljednjem meču grupne faze bh. tim je izgubio od Venezije 65:63, a italijanski tim je do pobjede stigao sa zvukom sirene.

Sarajevski tim je imao prednost tokom čitave utakmice. Na poluvremenu je bilo plus pet (26:31), da bi nakon 30 minuta igre imali čak 12 razlike, 35:47.

Međutim, u posljednjoj dionici su odigrali zaista loše. Venezija je svaku grešku koristila i uspjela je utakmicu uvesti u egal, iako su Sparsi imali sedam razlike na nešto više od minut do kraja.

Nakon promašaja Biberovića u šutu za tri, lopta u posljednjem napadu na utakmici dolazi do Pietra Ugolinija koji pogađa trojku sa zvukom sirene za pobjedu Venezije 65:63.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Italijane je do trijumfa vodio nevjerovati Federico Miaschi sa 35 poena, 14 skokova i šest asistencija, dok je kod Sparsa Kenan Kamenjaš ubacio 19 poena uz 17 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi