Kerr: Vodili smo i prije dvije godine pa znamo šta se onda desilo

Trener Ratnika poziva na oprez

Kerr: Vodili smo i prije dvije godine pa znamo šta se onda desilo

S. Grebović

Steve Kerr nije mišljenja da će ekipa Clevelanda nakon poraza u prvom meču velikog NBA finala tek tako položiti oružije.

Golden State Warriorsi su poveli sa 1-0 u seriji pošto su u prvom meču finala nakon produžetka slavili s 124:114.

"Znam da nije isti tim Cavsa, ali vodili smo sa 3:1 prije dvije godine. Činilo se da su poraženi, ali oni su se vratili. Očekujem da se i ovaj put bore do kraja. Sigurno da Lebron i ekipa neće odustati. Pobjedili smo Houston u prvoj utakmici u gostima i svi su tada govorili da je posao završen... Previše se značaja pridaje i ovoj pobjedi, a to mi se nikako ne dopada", rekao je Kerr te se osvrnuo na Lebrona Jamesa:

"Moramo da ih natjeramo da se više znoje. Pokušaću da istražujem opcije u odbrani protiv Lebrona. Bio je nezaustavljiv u prvom meču, ali mi nismo odradili dobar posao, nismo ga izbacili iz zone komfora, što nas je moglo koštati."

Lebron je u prvoj utakmici pružio nestvarnu partiju. Postigao je 51 poen uz 8 skokova i isto toliko asistencija.

Drugi meč finalne serije na rasporedu je u noći sa nedelje na ponedeljak od 2 sata po srednjeevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi