Dajte im odmah zlato: Durant predvodi SAD na Olimpijskim igrama

Ništa ne prepuštaju slučaju

Dajte im odmah zlato: Durant predvodi SAD na Olimpijskim igrama

S. Grebović

Za razliku od Svjetskog prvenstva, Amerikanci na Olimpijadu šalju najbolje što imaju.

Samo dan nakon što su njegovi Brooklyn Netsi eliminisani od Milwaukee Bucksa u polufinalu Istoka, Kevin Durant je objavio kako će igrati za reprezentaciju SAD-a na Olimpijadi u Tokiju ovog ljeta.

Ovo će za njega biti treći olimpijski turnir i prilika da sa svojom reprezentacijom osvoji i treće zlato, nakon što se istim odlikovao na Igrama u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016. godine.

Inače, Kevin Durant iza sebe ima sjajnu sezonu u kojoj je u prosjeku bilježio 34,3 poena po meču, 9,3 skokova, te 4,4 asistencije.

Krilni igrač se tako pridružio ostalim zvijezdama koje su potvrdile da će biti na raspolaganju selektoru Greggu Popovichu za turnir u Tokiju. 

Prije njega to su učinili Damian Lillard, Draymond Green, Devin Booker, Bradley Beal, Jason Tatum i drugi.

Amerikanci tako sebi nisu dopustili još jedan luksuz da ne pozovu najbolje igrače kao što je bio slučaj na Svjetskom prvenstvu 2019. godine kada su u potpunosti podbacili osvojivši tek sedmo mjesto.

Igre bi se trebale održati od 23. jula do 8. avgusta ove godine.

[twitter]

[/twitter]

Top Komentari

Lavillenie
Daj im zlato ka*ine moje pa Durant i njegovi Netsi cim je pocela sezona bilo je daj im zlato ovi ubijaju pa dodje grk i kompanija i ocita im lekciju
1 3
miki30
Realno ako dodju svi od ovdje navedenih onda stvarno nema niko drugi šanse. Oni se zahebavaju, neigraju uopšte odbranu i opet su nepobjedljivi.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi