Zabrinjavajuća poruka mladog košarkaša Clevelanda

Izazvao dosta reakcija

Zabrinjavajuća poruka mladog košarkaša Clevelanda

Edmir Škorić

Rookie iz Cleveland Cavaliersa objavio je neke uznemirujuće riječi zbog kojih su njegovi fanovi pomislili da razmišlja o samoubistvu.

Kevin Porter Jr., košarkaš Clevelanda, izazvao je dosta zabrinutosti jer je na društvenim mrežama ostavio poruku koja glasi: "Jeste li ikada poželjeli vidjeti kraj svog života?".

Mnogi su njegovu poruku protumačili kao želju da izvrši samoubistvo i da možda sprema nešto tako, pa je za kratko vrijeme dobio brojne poruke podrške i mnogi su mu poručili da, šta god da ga muči, nije rješenje da se ubije.

Iz njegovog kluba Clevelanda također su zabrinuti zbog poruke, pa su ga odmah nazvali da vide šta sprema i da li je sve u redu njim.

"Razgovarali smo s njim i sve je u redu. Shvatio je šta može uzrokovati tako tajnovitu poruku u svijetu društvenih mreža. Naučit će iz ove lekcije i bit će svjesniji u budućnosti", poruka je iz Cavaliersa.

A djetinjstvo Kevina Portera nije bilo nimalo lako. Njegov otac je ubijen kada je imao samo četiri godine, a također je imao velike poteškoće tokom univerzitetske karijere.

Njega su 2019. godine na draftu izabrali Milwaukee Bucjksi, da bi ga potom proslijedili Cavsima. U prvoj sezoni NBA lige ima prosjek od 10 poena, 3,2 skoka i 2,2 asistencije po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi