Khimki demolirao Panatu, Šved opet briljirao

Euroliga

Khimki demolirao Panatu, Šved opet briljirao

E. Škorić

Khimki je u 23. kolu Eurolige sa 78:61 deklasirao ekipu Panathinaikosa.

Panathinaikos od 2009. godine nije slavio u gostima kod Khimkija, a nakon 2012. i 2017. godine, stigla su dva poraza i u 2018. godini.

Khimki je stigao do 14. pobjede i učvrstio svoje mjesto među osam klubova koji idu u razigravanje, a na omjeru 14-9 sada je i Panathinaikos, koji je kod kuće uglavnom siguran, no zato u gostima igra neprepoznatljivo loše.

Već poslije 10 minuta igre Khimki je imao plus šest (24:18), da bi do poluvremena skoro utrostručio prednost, pa je bilo 46:31.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bilo je u nekim trenucima i 20 razlike i ni u jednom trenutku gledatelji se nisu morali brinuti za pobjedu domaće ekipe.

Aleksej Šved, a ko bi drugi, predvodio je Khimki sa 20 poena, dok je Gill Anthony ubacio 16. Na drugoj strani Chris Singleton je ubacio 14, po 11 su dodali Mike James i Marcus Denmon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi