Žalgiris bolji od Valencije, Khimki razbio Olympiacos

Euroliga, 19. kolo

Žalgiris bolji od Valencije, Khimki razbio Olympiacos

Žalgiris je u Kaunasu ugostio Valenciju i slavio pobjedu rezultatom 86:82 . Ipak, domaći su dopustili Šišmišima da u drugom poluvremenu sustignu veliki zaostatak, ali su u četvrtoj četvrtini uspjeli riješiti susret u svoju korist.

Domaći su već nakon nekoliko minuta igre došli do +13, ipak, Valencija je do kraja prve četvrtine smanjila zaostatak na podnošljivih sedam poena, pa se u drugu dionicu ušlo rezultatom 26:19 u korist Žalgirisa.

Ipak, Žalgiris u drugoj četvrtini pravi novu veliku seriju i stiže do najveće prednosti na utakmici od +17, a na odmor se otišlo rezultatom 47:31.

Međutim, gosti se u trećoj četvrtini poptuno vraćaju u susret, da bi u zadnjoj dionici, nakratko, i preuzeli vodstvo.

Košarkaši Žalgirisa su, ipak, zadržali dovoljno staloženosti u finišu, pa su uspjeli vratiti prednost i slaviti pobjedu.

U pobjedničkoj ekipi se istakao Axel Toupane sa 18 poena, dok je 12 dodao Milaknis. Po 11 poena su ubacili Pangos, Jankunas i White.
Kada je u pitanju Valencija istakli su se Tibor Pleiss sa 20, Will Thomas sa 19 i Erick Green sa 17 poena.

U utakmici koja je završena nešto ranije Khimki je na svom parketu potpuno razbio Olympiacos i slavio ubjedljivu pobjedu rezultatom 82:54.

Khimki je predvođen sjajnim Shvedom na samom startu utakmice došao do visoke prednosti koju je uspio bez većih problema zadržati do kraja.

Domaći su nakon pet minuta igre imali +16, a prvu dionicu su riješili u svoju korist rezultatom 28:14. Do kraja prvog poluvremena Khimki uvećava svoje vodstvo, pa se na odmor otišlo rezultatom 49:25.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ni nastavak nije donio bolju igru Olympiacosa koji se mučio u napadu, a prednost Khimkija je u trećoj dostigla i 32 poena razlike. Domaći su lagano priveli susret kraju i slavili ubjedljivu pobjedu.

Najefikasniji u ekipi Khimkija je bio Alexey Shved sa 19 poena, dok je 16 dodao Charles Jenkins. Kod Olympiacosa su su dvocireni bili Kyle Wiltjer sa 11 i Janis Strelnieks sa 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi