Kikanović nakon meča: Hvala navijačima Zvezde
Kikanović je u dresu Zvezde igrao od 2007. do 2010. godine, a večeras se u dresu Monaca nakon osam godina vratio u Pionir.

Centar Monaca se vratio u Pionir

Kikanović nakon meča: Hvala navijačima Zvezde

Košarkaši Monaca porazili su večeras u Pioniru Crvenu zvezdu sa 91:75 u okviru Eurocupa, a jedan od najboljih u pobjedničkom timu je bio Elmedin Kikanović koji je ubacio 17 poena.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine se na taj način vratio u Beograd, odnosno u Pionir, gdje je proveo tri godine karijere kao član upravo Zvezde.

Popularni Kikan je nakon meča poručio da je poseban osjećaj vratiti se u Beograd te se zahvalio navijačima Zvezde na lijepom dočeku.

"Od samog slijetanja na aerodrom bilo mi je neobično. Vratio sam se u Pionir nakon osam godina. Hvala navijačima na lijepom dočeku, bilo je posebno. Naravno, to je dio profesionalnog života i morao sam svoj posao da radim na najbolji način", rekao je Kikanović koji se osvrnuo i na samu utakmicu.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

"Mislim da je naša agresivnost otežala Zvezdi u prvom poluvremenu. Nisam vidio statistiku, ali mislim da smo bili dobri za tri poena. Igrali smo strpljivo, tražeći slobodnog igrača, odnosno igrača na najboljoj mogućoj poziciji za šut".

"Mislim da smo zasluženo pobijedili. Od prve do zadnje minute smo igrali dobro i dobro smo se pripremili za meč. Znali smo jake i slabe strane Zvezde i to smo ispoštovali do kraja", rekao je Kikanović.

Top Komentari

Svojprisebi
hvala tebi Kikane ljudino!!!
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi