Kikanović nezaustavljiv za bivši tim, ali Monaco je poražen
Nakon serije nešto lošijih utakmica Elmedin Kikanović se večeras protiv bivšeg tima vratio starim navikama - trpanju protivničkog koša

Sjajna utakmica bh. košarkaša

Kikanović nezaustavljiv za bivši tim, ali Monaco je poražen

M. Šljivak

Elmedin Kikanović odigrao je još jednu fantastičnu partiju za ekipu Monaca.

Kneževi su u 1. kolu Top 16 faze Eurocupa poraženi na gostovanju u Berlinu kod Albe 83:74, a protiv bivšeg tima Kikanović je bio nezaustavljiv.

Bh. košarkaš je za 31 minutu na parketu ubacio 26 poena (12/17), a imao je i osam skokova za ukupni indeks korisnosti od 25.

Pored Kikanovića u timu Monaca se istakao i Paul Lacombe koji je imao double-double učinak od 20 poena i 10 skokova, ali to francuskom viceprvaku nije bilo dovoljno za pobjedu.

Albu je do trijumfa vodio Luke Sikma sa 17 koševa, Tim Schneider je ubacio 16, a dvocifrene učinke su još imali Hemannsson i Nnoko sa po 11, te Stefan Peno koji je ubacio 10 koševa.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Kikanović u Eurocupu ove sezone ubacuje 16.5 poena po meču i peti je strijelac ovog takmičenja.

Najbolji strijelac Eurocupa je košarkaš Tofaša Diante Garrett sa 18.4 poena po meču, a slijedi ga Slyven Landesberg iz Turk Telekoma sa 17.5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi