Borac izgubio službenim rezultatom zbog neočekivanih dešavanja na Pecari, ostat će i bez boda
Ekipa Zorana Kašćelana nije mogla na parket (Foto: ABA)

Zbog virusa ne mogu igrati

Borac izgubio službenim rezultatom zbog neočekivanih dešavanja na Pecari, ostat će i bez boda

M. Šljivak

Košarkaši klub Borac iz Banja Luke izgubio je meč protiv Heliosa službenim rezultatom 20:0. Planirani duel ABA 2 lige je otkazan jer banjalučki tim nije imao dovoljno igrača za odigravanje meča.

Predstavnik Bosne i Hercegovine u ABA 2 ligi KK Borac iz Banja Luke našao se u veoma nezavidnoj situaciji pred nastup u balonu dvorane Pecara.

Današnji meč protiv slovenačkog Heliosa iz Domžala nije odigran. Borac nije imao dovoljno igrača, pa je bh. tim ovaj duel izgubio službenim rezultatom 20:0.

"Utakmica 12. kola ABA 2 lige između Borac Wwina i Kansai Heliosa, koja se trebala odigrati 20. marta od 18 sati, neće se odigrati na zahtjev Borca zbog delikatne zdravstvene situacije u timu."

"Utakmica će se zvanično registrovati s 20:0 u korist ekipe Kansai Helios Domžale", potvrđeno je iz ABA lige.

Oglasi

To međutim nije sve. Pored poraza zbog nenastupanja na meču Borac je kažnjen i oduzimanjem jednog boda.

Virus je taj koji je napravio ozbiljan problem među igračima banjalučkog tima. Gotovo kompletan tim je bolestan i igrači nisu mogli na teren.

Treba napomenuti da će sankcije biti još i veće ako se igrači Borca ne pojave za dva dana na utakmici protiv Sutjeske.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Banjalučki tim trenutno je na osmoj poziciji ABA 2 lige s omjerom od pet pobjeda i sedam poraza, što je omjer kojeg ima i njihov današnji rival.

Na vrhu lige su Zlatibor Čajetina i Subotica s omjerom od 9-2, a drugi predstavnik Bosne i Hercegovine Široki Brijeg je na petom mjestu s omjerom 7-4 uz tri vezana poraza.

Top Komentari

pjanke.sa
Pa kako je moguce nema Vice u Kosarkaskom savezu?
0 0
plemic
eeeee, vice se ne pita za košarku.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi