Studenti među kandidatima za pozivnicu: ABA 2 liga od naredne sezone u Sarajevu?

Postoji mogućnost da se liga proširi

Studenti među kandidatima za pozivnicu: ABA 2 liga od naredne sezone u Sarajevu?

Haris Zilić, foto: T. Hebib

U regionalnim krugovima počele su lagano priče o novoj košarkaškoj sezoni u ABA 2 ligi, a ovo takmičenje će doživjeti promjene od nove sezone. To je bila jedna od glavnih tema na održanoj Skupštini.

Prema trenutnoj situaciji, neće se više igrati sistem balona, a liga će biti podijeljena u grupe.

Postoji opcija da se liga sa 16 proširi na 18 klubova, a ako bude 18 klubova formirale bi se tri grupe sa po šest ekipa.

To znači da bi svaka ekipa odigrala deset utakmica, a dvije prvoplasirane ekipe iz grupa i dvije najbolje trećeplasirane išle bi u četvrtinu finala.

Ako bi ostalo 16 klubova učesnika liga bi imala četiri grupe sa po četiri tima, ali sistem će se ozvaničiti u narednim danima, navedeno su samo neke od ideja.

Otvorena je i tema oko pozivnica za ABA 2 ligu na Skupštini koja je održana, što je svakako zanimljivo za bh. sportsku javnost.

Oglasi

Među glavnim kandidatima su pozivnicu je i KK Bosna Meridianbet Sarajevo koji nije kroz prvenstvo Bosne i Hercegovine uspio da izbori nastup u ABA 2 ligi.

Pored Bosne kandidati za pozivnicu su Vršac iz Srbije, makedonski Rabotnički i crnogorski Teodo Tivat.

Ekipa koja dobije pozivnicu morala bi platiti 25.000 eura za učešće u drugom po snazi regionalnom takmičenju.

Kroz šampionat pravo učešća iz Bosne i Hercegovine u ABA 2 ligi osigurali su HKK Široki i KK Borac.

U igri za pozivnicu je i Sloboda Tuzla, ali tuzlanski klub je tek u drugom krugu, dakle Sloboda bi imala pravo na pozivnicu ako bi Bosna, Rabotnički, Tivat i Vršac odustali.

Da li ćemo u Sarajevu gledati ABA 2 ligu naredne sezone, saznat ćemo u periodu ispred nas.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Podsjetimo, Bosna Meridianbet je u prošloj sezoni igrala kvalifikacije za ABA 2 ligu, ali su u finalu poraženi od Vojvodine koja je kasnije stigla i do finala ABA 2 lige gdje su poraženi od Spartaka iz Subotice.

Studenti su nedavno ozvaničili saradnju sa Zoranom Kašćelanom koji je postao novi trener Bosne, a na toj poziciji će zamijeniti Aleksandra Damjanovića koji je dobio novu funkciju u klubu.

Top Komentari

Refiksabanadzovic2
Samo se na Balkanu pozivnica placa, a ulaznica kupuje,ne mozes dobiti pozivnicu ako nisi platio, a ne mozes uci ako nisi kupio, nevjerovatno je da tradicija nema cijenu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi