U Bosni žele ozbiljne rezultate u narednoj sezoni: Nakon Delalića stigao i West

Ranije saradnju produžio Zubac

U Bosni žele ozbiljne rezultate u narednoj sezoni: Nakon Delalića stigao i West

Haris Zilić, foto: T. Hebib

Nakon pozivnice za učešće u regionalnoj ABA 2 ligi u sarajevskoj Bosni krenuli su sklapanje veoma ozbiljnog igračkog kadra, tako da je jasno da će Studenti u narednoj sezoni imati visoke ambicije.

Nakon transfera bh. reprezentativca Harisa Delalića, redove KK Bosna Meridianbet pojačao je Jarrod West.

Američki košarkaš dolazi iz redova banjalučkog Borca i dobro ga poznaje novi trener Bosne Zoran Kašćelan, koji ga je i trenirao u Borcu.

West ima 25 godina, igra na poziciji plejmejkera i sigurno će njegovim dolaskom igra Bosne još više dobiti na kvaliteti.

Ono što je bitno za Bosnu je i podatak da je West prošle sezone sa banjalučkim timom igrao ABA 2 ligu i donosi određeno iskustvo iz tog takmičenja koje će pomoći Studentima.

"Američki plejmejker, rođen 1999. godine, veliko je ovosezonsko pojačanje Studenata!

Oglasi

Sjajan organizator igre i veoma dobar šuter, u prethodnoj sezoni bio je jedan od nosilaca igre banjalučkog "Borca", kako u Prvenstvu BiH, tako i u ABA 2 ligi. U prosjeku je po utakmici postizao 15.4 poena, uz 4.4 skoka, 4.4 asistencije te skoro 2 ukradene lopte.

West je karijeru počeo na Univerzitetu Marshall, potom je igrao za Univerzitet Louisville, a onda se otisnuo van američkog kontinenta, nastupajući za Fujian Sturgeons, Medi Bayreuth, AS Karditsas, da bi u Banja Luku stigao prošle sezone.

Dolazak Westa, koji pokriva pozicije 1 i 2, još je jedan pokazatelj ambicioznog i ozbiljnog rada Uprave Kluba, koja je pred sebe postavila izuzetno visoke ciljeve - vratiti "Bosnu" u sam vrh regionalne košarke!

Jarrod, welcome to Sarajevo", stoji u saopštenju KK Bosna Meridianbet.

𝐉𝐚𝐫𝐫𝐨𝐝 𝐖𝐞𝐬𝐭 𝐮 𝐧𝐚𝐫𝐞𝐝𝐧𝐨𝐣 𝐬𝐞𝐳𝐨𝐧𝐢 𝐛𝐫𝐚𝐧𝐢𝐭 𝐜́𝐞 𝐛𝐨𝐣𝐞 𝐊𝐊 "𝐁𝐨𝐬𝐧𝐚"❗ Američki plejmejker, rođen 1999. godine, veliko je...

Posted by KK BOSNA on Thursday, June 27, 2024

Prije dolaska Delalića i Westa, sa Bosnom Meridianbet saradnju je produžio povremeni bh. reprezentativac, Jure Zubac.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U narednim danima nas sigurno očekuje još vijesti iz redova Studenata koji će po svemu sudeći naredne sezone igrati ozbiljnu ulogu na svim frontovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi