Studenti predstavili veliko pojačanje: "Let's make some magic on the court!"

ABA 2 liga se vraća u Sarajevo

Studenti predstavili veliko pojačanje: "Let's make some magic on the court!"

Haris Zilić

U Sarajevu je veoma radno, Bosna se vraća u ABA 2 ligu, a u klubu se maksimalno trude da klub što spremnije dočeka regionalne izazove u narednoj sezoni.

Studenti su sinoć predstavili još jedno pojačanje pred narednu košarkašku sezonu gdje sarajevski klub očekuje borba na tri fronta.

Dress KK Bosna Meridianbet nosit će američki košarkaš Dimtrius Paul Underwood i on je treće pojačanje Bosne u kratkom periodu.

Prije Underwooda u klub su došli Haris Delilalć i Jarrod West.

U Bosni su UnderWooda predstavili i najavili kao veliko pojačanje što jasno pokazuje ambicije kluba.

[facebook]https://sportsport.ba/kosarka/kk-bosna-meridianbet-jarrod-west-transfer/477189[/facebook]

Oglasi

"Ovaj polivalentni košarkaš pokriva pozicije 1 i 2, a u Sarajevo dolazi iz rumunske ekipe "Targu Jiu". Iza njega je sjajna sezona u kojoj je prosječno ubacivao 19.6 poena po utakmici, uz 7.4 skokova, 6.6 asistencija i skoro 2 ukradene lopte.

Rođen je 1998. godine, karijeru je počeo na Univerzitetu Texas, potom je igrao za College of Charleston, a onda se otisnuo u Evropu nastupajući prvo za "Slogu" iz Kraljeva te pomenuti rumunski klub.

Ovaj brz, prodoran igrač, kojem se predviđa sjajna karijera, odličan je kako u odbrani tako i u napadu. Zasigurno će donijeti vrhunsku energiju našem timu u sezoni u kojoj se borimo na sva tri fronta!

Dimitrius, welcome to Sarajevo! Let's make some magic on the court!", stoji u između ostalog u saopštenju KK Bosna Meridianbet.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

[related]https://www.facebook.com/photo/?fbid=1179483400002170&set=a.407955867154931[/related]

Studente očekuje dakle nastup u ABA 2 ligi naredne sezone gdje su dobili pozivnicu, a format nove sezone ABA 2 lige znat će se uskoro.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Zalosno je to sta od takvog kluba postade. Al' jbg to je stanje drzave nase. Nekad smo po sarajvu imali talenata na svakom cosku, a sad u citavoj BiH ne mozemo naci tri klasna igraca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi