KK Bosna Royal brojao do 102

Ubjedljiv trijumf Studenata

KK Bosna Royal brojao do 102

A. Čaušević

KK Bosna Royal je 4. kolu A1 lige upisao ubjedjiv trijumf nad Brčko Distrikom rezultatom 102:61.

Studenti su odigrali furioznu prvu četvrtinu poslije koje su imali dvocifrenu prednost. Bilo je 28:9 i već tada se vidjelo da će meč u Skenderiji biti jednosmjeran.

Gosti sa sjevera BiH su dobili drugi period (20:23), ali su domaći odigrali odlično i u trećem periodu kojeg su dobili sa 12 razlike (26:14).

Posljednjih deset minuta bilo je rutinsko odrađivanje posla za KK Bosna koja je na kraju slavila sa +41. Konačan rezultat glasio je 102:61.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Tyron Lamar sa 21 poenom, dok je Meris Bečirović dodao 15. Kod gostiju sa 17 poena se izdvojio Dušan Ilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije