KK Bosna Royal razbijen u Mrkonjić Gradu
Nastavlja se velika kriza u redovima sarajevskog tima koji je u veoma teškoj situaciji i niže poraz za porazom

Novi poraz sarajevske ekipe

KK Bosna Royal razbijen u Mrkonjić Gradu

M. Šljivak

KK Mladost Mrkonjić Grad razbio je u 9. kolu prvenstva BiH na svom parketu KK Bosna Royal rezultatom 101:82.

Nakon poprilično izjednačene utakmice u prvoj dionici, Mladost je u drugoj dionici potpuno razbila sarajevski tim. Dobili su ovaj dio igre 37:18 i na odmor su otišli sa 20 poena prednosti, 48:28.

Domaći su bez većih problema održavali prednost u nastavku meča. Tim Denisa Bajramovića nije mogao napraviti apsolutno ništa i na kraju je težak poraz u ovom meču bio neizbježan.

Tako je nastavljen sunovrat KK Bosna Royal koji ove sezone igra zaista očajno i ovo im je osmi poraz u devet odigranih utakmica.

Domaće je do trijumfa vodio Stefan Mitrović sa 22 poena, Dušan Stanković je dodao 18, dok je kod Bosne fantastičan bio Julio Guity sa nevjerovatnim učinkom od 21 poena i 19 skokova.

Atif Durak je ubacio 19 poena, ali uz katastrofalan šut iz igre (4 od 17), dok je Mirsad Pilavdžić upisao 18 koševa. Treba istaći da je Bajramović u ovom meču koristio šest igrača, a sedmi je dobio 20-ak sekundi u finišu meča.

Prvenstvo BiH, 9. kolo:

Mladost - Bosna RoyaL 101:82 (21:20, 37:18, 18:17, 25:27)

KK Mladost: Aleksić 3, V. Aleksić 6, Mitrović 22, Gavrić 5, Jovović 2, Stanković 18, Marković 6, Milanović 13, Srdić 3, Sudžum 8, Jotić 12.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Bosna Royal: Došen, Durak 19, Barukčija 11, Nikšić, Kosovac 7, King 6, Pilavdžić 18, Urukalo, Guity 21, Zimić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi